Notis

Hajar får fristad utanför Samoa

Miljontals hajar dödas varje år för sina fenors skull, trots att många bestånd är hotade. Samoa har slagit ihop sig till en rad önationer i Stilla havet som har blivit ett hajreservat. Premiärministern Tuilaepa Sailele hoppas att åtgärden ska bidra till att öka hajbeståndet.

Källa: aftonbladet.se

Skrivet av: Ilayda

 

Vilka material ska komma i kontakt med dricksvattnet?

Idag finns det inga krav om vilka material som får komma i kontakt med dricksvattnet i vattenreningsverk och under distribution av vattnet. Detta är dåligt eftersom vissa material kan försämra kvaliteten av vattnet. Tillexempel urlakning av plaster och färger.

Källa: http://www.svensktvatten.se/om-oss/nyheter-lista/nyheter-svenskt-vatten/vilka-material-ar-okej-att-anvanda-i-kontakt-med-dricksvatten/

Skrivet av: Walter, Amadeus och Clara

 

”Vatten behöver inte alltid vara regn”

Det kommer vara mycket försenade tåg och svårt att ta sig fram i trafiken för det är mycket snö. Det beror på att de är lågtryck i Sverige. Titta vädret innan du åker ut!

// Wilma och Aron

Arktis

Arktis är ett område lika stort som Afrika, med arter som lever på gränsen till det omöjliga i den karga miljön. Sommaren innebär ofta ett överflöd av mat. Vintern är däremot bland de strängaste på jorden. Det här är ett liv på gränsen till det omöjliga. Vi tycker att ni kan hjälpa Arktis på WWF!

Källa: http://www.wwf.se/

Skriven av: Emilia, Leo och Allan

 

 

Översvämningar i Grekland

16 november 2017 – Aten som är huvudstaden i Grekland har hamnat under vatten. Minst 16 personer ska ha dött under översvämningarna. Och minst 20 personer har skadats. Det var över en meter högt vatten och elektriciteten var borta. Översvämningarna berodde på ovanligt kraftigt regn.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/flera-doda-i-oversvamning-i-grekland/

Skriven av: Johan & Ronja T

Första storstad som får slut på vatten

Efter två år av torka, där mängder regn varit en tredjedel av de normala. Så i vår blir det katastrof i Kapstaden i Sydafrika! Det blir den första storstaden i världen som kan få slut på vatten. Efter den 12 april så kommer man få köa för att få färskt vatten.

Källa: aftonbladet.se

Skrivet av: Eskil och Maya